У Чернівцях можуть відкрити Чеський центр – ОДА

У Чернівцях відбулась протокольна зустріч в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Павлюка з Генеральним консулом Чеської Республіки у м. Львові Павелом Пешеком.

В.о. голови ОДА зазначив, що бізнес Буковини має ділові стосунки з Чехією, оскільки Чехія входить до десятки країн, резиденти яких залучають найбільші обсяги прямих іноземних інвестицій в економіку області, повідомляє прес-служба ОДА.

Також у 2018 році відбулось зростання більше ніж у 2 рази обсягу експорту товарів та імпорту – на 30,1%.

Михайло Павлюк також підкреслив: «Перебуваючи у нас з візитом у квітні 2017 року, Ви запропонували розглянути можливість проведення семінарів, зокрема у сферах економіки, сертифікації, перероблення відходів тощо. Хотів наголосити, що готові підтримати цю ініціативу та надати максимальне сприяння для проведення таких заходів».

Крім того, Генерального консула Чеської Республіки у м. Львові Павела Пешека ознайомили з інвестиційним паспортом області, підготовленим Чернівецькою ОДА, який містить важливу для потенційних інвесторів інформацію.

«Дуже важливо, що Україна офіційно затвердила свої прагнення до європейської та євроатлантичної інтеграції шляхом закріплення цього на законодавчому рівні. Чеська Республіка всіляко підтримуватиме прагнення України і ми завжди сприятимемо успішному проведенню проєвропейських реформ у вашій державі. Ми ніколи не перестанемо підтримувати вас і ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму. Твердо вірю, що навіть після виборів у цьому році, у вас цей європейський напрямок залишиться», – сказав Генеральний консул Чеської Республіки у м. Львові Павел Пешек.

Генеральний консул також наголосив: «Абсолютно підтримую Ваше бажання відкрити тут, в Чернівцях, Чеський культурний центр, який дасть змогу краще пізнати обидві культури. Думаю, це допоможе зблизити ментально наші країни і покращить регіональну співпрацю, бо кожна співпраця, на мою думку, починається із співпраці культурної».

Зазначається, що Генеральний консул Чеської Республіки у м. Львові Павел Пешек висловив стурбованість з приводу неправомірного працевлаштування українців у Чеській Республіці, оскільки роботодавці, які нелегально працевлаштовують до себе українців-заробітчан із польськими візами, в багатьох випадках не виплачують їм заробітну плату. Генконсул також закликав усіх громадян України користуватись інформацією лише з офіційних сайтів і перевірених джерел задля правомірного та законного працевлаштування, а відтак, захисту свої прав.

Реклама

Залишити коментар