Ракетний есмінець США увійшов сьогодні в Одеський порт

Американський ракетний есмінець USS Donald Cook DDG75 увійшов сьогодні вранці в Одеський морський торговий порт і пришвартувався біля 16-го причалу Морського вокзалу. За попередньою інформацією, він пробуде Одесі три дні – до 27 лютого включно.

Корабель увійшов в чорноморський регіон минулого тижня, увечері 19 лютого, і весь цей час перебував у відкритому морі. Командування 6-го флоту США повідомляє, що есмінець прибув, щоб «провести операції із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність в цьому регіоні». Він уже взяв участь в маневрах з фрегатом TCG Fatih (F242) військово-морських сил Турецької Республіки.

Подібні навчання будуть проведені і з кораблями наших Військово-морських сил, повідомляє Думская.

DDG75 вперше з’явився в Чорному морі в липні 2007 року, тоді ж вперше зайшов в Одесу. В останній раз заходив в наш порт у вересні 2015 для участі в спільних українсько-американських навчаннях «Сі Бриз–2015».

У квітні 2014 року, в розпал російського захоплення Криму, він перебував в румунській Констанці.

USS Donald Cook (DDG75) відноситься до раннього типу есмінців класу «Арлі Берк». Введено в дію в серпні 1998 року. Довжина 154 метра, ширина 20, осадка дев’ять метрів. Повна водотоннажність близько 9000 тонн. Швидкість 32 вузла.

Має на борту 90 пускових установок для ракет «Томагавк», «АСРОК» і «Стандарт-2», а також протикорабельні ракети «Гарпун». Несе різноманітне артилерійське, зенітне і торпеднне озброєння.

Фото – dumskaya.net

Реклама

Залишити коментар