Найстаріша дика птаха у світі висиділа пташеня-альбатроса

Найстаріша дика пташка в світі – самка альбатроса на прізвисько Уіздом (від англ wisdom – “мудрість”) – успішно висиділа яйце, яке відклала у грудні 2018 року. З нього вилупилося пташеня.

Про це повідомили фахівці Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США.

Дослідники повідомляють, що це, можливо, 37-е пташеня цієї самки альбатроса.

Уіздом є представницею виду темноспинних альбатросів Phoebastria immutabilis. Птахи цього види живуть в північній частині Тихого океану і розмножуються у величезних колоніях (понад мільйон птахів) на північному заході Гавайських островів.

На сьогодні Уіздом щонайменше 68 років. У 1956 році американський біолог Чендлер Роббінс виявив її вже в дорослому віці, тобто їй тоді було як мінімум шість років, й окільцював. У 2002 році, тобто 46 років по тому, Роббінс знову помітив її та ідентифікував номер на кільці, який сам поставив.

Тепер Уіздом і її партнер-самець, Акеакамаі, з яким вона “познайомилася” у 2006 році (їй було як мінімум 56 років), по черзі стежать за пташеням і приносять їжу.

Малеча проведе в гнізді ще 5-6 місяців, після чого полетить з острова полювати. Коли він або вона доросте до 5-6 років, то повернеться на острів, щоб шукати собі партнера для спарювання.

Реклама

Залишити коментар