Слідчі завершили досудове розслідування щодо Олега Волошина

Слідчі завершили досудове розслідування щодо підозрюваного в держзраді екснардепа від забороненої ОПЗЖ Олега Волошина. Обвинувальний акт скерували до суду.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Там встановили, що впродовж останніх років Волошин, виступаючи з трибуни Верховної Ради, а також у численних інтерв’ю та етерах на телебаченні поширював пропагандистські наративи рф та «вів підривну діяльність проти України».

“За даними контррозвідки СБУ, Волошин цілеспрямовано намагався маніпулювати суспільною думкою українських громадян в інтересах країни-агресора”, — заявивли в Службі безпеки України.

Там розповіли, що Волошин також публічно виправдовував створення та діяльність терористичних організацій «л/днр». Окрім цього, правоохоронці задокументували факт заподіяння екснардепом умисних тілесних ушкоджень іншому громадянину.

Перед повномасштабним вторгненням Росії Волошин втік з України та зараз переховується у рф. Прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд для притягнення його до відповідальності, заявили в СБУ.

Загалом Волошину загрожує до 15 років за ґратами за двома статтями:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 125 (нанесення умисного легкого тілесного ушкодження).

24 лютого Верховна Рада позбавила Волошина мандата. У січні 2022 року США запровадили проти нього санкції за «дестабілізацію» в Україні.

Реклама

Залишити коментар