На роковини повномасштабного вторгнення Зеленський планує виступити на Генасамблеї ОНН, – МЗС

Президент України Володимир Зеленський хоче особисто відвідати Організацію Об’єднаних Націй і виступити на Генасамблеї напередодні роковин повномасштабного вторгнення росії

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарову, цитує AP.

“Наш президент хотів би приїхати, має бажання, але все ще питання, чи буде ситуація з безпекою така, яка дозволить йому приїхати”, – сказала вона.

Джапарова зазначила, що для прибуття Зеленського в ООН треба зважати насамперед на військову ситуацію в країні та на попередження української розвідки щодо можливого “дуже серйозного наступу” росії в лютому.

Також посол України в ООН Сергій Кислиця повідомив, що Генасамблея вже запланувала на 23 лютого дебати високого рівня щодо повномасштабного вторгнення росії в Україну. Після них 24 лютого відбудеться міністерське засідання Радбезу ООН.

Джапарова зазначила, що Зеленський хотів би, щоб Генасамблея ухвалила принаймні одну з двох резолюцій: першу щодо української формули миру, другу ж щодо створення спецтрибуналу для росії.

Якщо Зеленський приїде до ООН, це стане його другою поїздкою за межі України після початку повномасштабного вторгнення росії. 21 грудня він уже відвідував Вашингтон, щоби зустрітися з президентом США Джо Байденом і членами Конгресу.

Реклама

Залишити коментар