Генасамблея ООН ухвалила резолюцію з вимогою до РФ припинити напад на Україну та вивести свої війська

Генеральна Асамблея ООН проголосувала за резолюцію, яка вимагає від Росії припинити напад на Україну та вивести свої війська з її території, зокрема з Донбасу та Криму.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Це рішення підтримала 141 країна, 35 — утрималися. Ще 5 держав проголосували проти — Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея та Сирія.

Утрималися 35 країн, серед яких Китай, Індія, ПАР, Казахстан, Пакистан, Іран, Ірак, Куба, ЦАР, Вірменія.

Генасамблея ООН засуджує рішення РФ від 24 лютого 2022 року про «спеціальну воєнну операцію» в Україні, висловлює серйозну стурбованість повідомленнями про напади на цивільні об’єкти, як-от житлові помешкання, школи та лікарні, а також про жертви серед цивільного населення, зокрема жінок, літніх людей, інвалідів та дітей.

«Воєнні дії російської федерації на суверенній території України мають такі масштаби, які міжнародна спільнота не бачила в Європі десятиліттями», — йдеться в резолюції, і «необхідні термінові дії, щоби врятувати це покоління від лихоліття війни».

Резолюція вимагає від РФ негайно припинити застосування сили проти України та вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, тобто з Донбасу і Криму теж, а також скасувати рішення щодо статусу окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Автори резолюції — члени Ради Безпеки ООН США та Албанія, співавторами виступають ще приблизно сотня країн.

Реклама

Залишити коментар