Командир Ан-26 доповів про відмову двигуна, запросив посадку, а через 5 хвилин літак впав – СБУ

На місці авіакатастрофи Ан-26 в Харківській області тривають пошуки “чорної скриньки”, за попередньою інформацією, курсанти безпосереднього керування літаком не здійснюють, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-центр СБУ.

“За наявною інформацією, навчальні польоти літака Ан-26 почалися в 18.50 і повинні були тривати до 22.50. Навчальним планом було передбачено підготовку курсантів як льотної, так і штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки”, – наголошується в повідомленні.

У СБУ наголосили, що за попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали – всі польоти виконував командир екіпажу. “Після виконання частини маршруту о 20.38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20.40 – запросив заходження на посадку, в 20.43 – пройшов дальній привід, о 20.45 – сталася авіакатастрофа”, – наголошується в повідомленні.

Прилад об’єктивного контролю літака (“чорна скринька”) не знайдено. Для його пошуку вжиті заходи з огородження та охорони місця падіння літака.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури і слідчі Державного бюро розслідувань.

Тривають першочергові слідчі дії. Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюються.

Всього на борту літака перебували 27 українців, з них – 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу. 25 людей загинули. Двоє поранених у важкому стані доставлені в медустанови.

Реклама

Залишити коментар