Рябошапка про розслідування Майдану: «Ми лише на самому початку цього шляху»

У виявленні причетних до вбивств на Майдані Генеральна прокуратура не дійшла навіть до середньої ланки.

ро це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв’ю Kyiv Post.

За його словами, прокурори, які займалися справами Майдану, не досягли результатів.

«Вони (прокурори — ред.) хотіли б займатися ними вічно, щоб забезпечити себе роботою. Ми витратили 170 мільйонів гривень лише на зарплати прокурорів у справах Євромайдану. Вони думали, що в них будуть ще 20−25 років на розслідування цих справ», — заявив Рябошапка.

Він додав, що ГПУ наразі не дійшла до середньої ланки.

«Ми лише на самому початку цього шляху. Є багато підозрюваних — антимайданівці, поліцейські, заступники міністрів та міністри. Але ми не знайшли їх. Багато хто за кордоном», — сказав генпрокурор.

Раніше стало відомо, що розслідування злочинів Майдану зупиниться 20 листопада. Верховна Рада не проголосувала за необхідні поправки до закону про Держбюро розслідувань, які б дозволили продовжити розслідування злочинів Майдану.

Від 20 листопада прокуратура більше не вестиме досудове розслідування в кримінальних провадженнях. За нею залишиться лише функція процесуального керівництва.

Усі незавершені справи Генпрокуратури перейдуть до інших правоохоронних органів. Зокрема розслідування злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013−2014 роках, тобто «справа Майдану» перейде до Державного бюро розслідувань.

Реклама

Залишити коментар